Eric Snissaert Fotografie

Fotoshoot met Anne-Jan

29/12/2018

Anne-janOnlangs vroeg ik mijn buurman Anne-Jan om model te zijn. Ik diende mijn portfolio op te bouwen en had mensen nodig om hiervoor model te zijn. Voor Anne-Jan was dat onmiddellijk geen probleem. Ik had al enige ervaring met Nelson en wilde dit succes herhalen.

Mijn opstelling was eenvoudig: twee speedlights achter een transparante paraplu. De een voor de hoofdbelichting en de ander als invullicht. Een donkergrijs doek als achtergrond en het model op een krukje dat op ongeveer 2 meter van het doek werd geplaatst.

 

De instelling van de beide speedlights – TT685N – was een kwestie van uitproberen. De foto’s werden direct via een kabeltje gestuurd naar mijn laptop, waar ik in Lightroom onmiddellijk kon zien of de foto al dan niet voldoende scherp was. Dat laatste was gelukkig geen probleem. Bijna alle foto’s waren haarscherp. Ook Anne-Jan was hiervan onder de indruk, net als ik eerlijk gezegd. De combinatie van de Nikon D750 met de Tamrom 24-70 G2 versie blijkt tocht erg succesvol te zijn.

    Leave a comment